Robotsvetsning

Robotsvetsning är en kostnadseffektiv och kvalitetssäker form av svetsning. På VittarydsVerken har vi fem svetsrobotar av märket Motoman/Yaskawa och vi kör treskift för att tillgodose våra kunders behov. En stor del av verksamheten består av att svetsa ljuddämpare som hamnar i Volvos bilar, något som förutsätter extremt hög precision.

Det är viktigt att känna till att robotsvetsningens fulla potential bara kan uppnås med lång erfarenhet och hög kompetens. Rätt utförd ger den ett snabbt och effektivt resultat med hög och jämn kvalitet, men arbetet måste planeras och utföras på rätt sätt för att nå dit. Den kunskapen har vi och vi robotsvetsar sedan länge för några av världens mest kräsna kunder.

I vår svetskompetens ingår också att vid behov utföra manuell svetsning istället för robotsvetsning, om det krävs för att ge kunden bästa slutresultat. Våra väl inarbetade produktionsrutiner och kompletta maskinpark gör att vi kan vi leverera högsta kvalitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

– Förutom hög kvalitet och produktivitet kan vi erbjuda ett strategiskt geografiskt läge nära några av landets viktigaste transportleder. Det underlättar logistiken och håller nere kostnaderna för kunden, säger vd Mats Wilhelmsson.