Rörbockning

Bockade rör finns överallt omkring oss. Från avgassystemen i våra bilar, till byggdetaljer, ledningar, vårdmiljöer, lekplatser, och möbelkonstruktioner. Kraven höjs hela tiden i takt med den tekniska utvecklingen och då krävs det kompetens och erfarenhet för att hänga med.

På VittarydsVerken har vi sedan 1960-talet levererat bockade rör med högsta kvalitet, bland annat avgassystem till såväl original- som reservdelsmarknaden. Vi bockar till exempel rör och svetsar delar till alla avgassystem som sitter i Volvos bilar och för att klara det krävs inte bara kvalitet i världsklass utan även hög produktivitet och stor logistisk förmåga. Vi kör treskift för att leva upp till kundens krav och vi har lång erfarenhet av just in time-leveranser.

Rörbockning har med åren blivit allt mer avancerad och på VittarydsVerken har vi alltid sett till att ligga i framkant. Vi är experter på rostfria och aluminiserade rör, och vi klarar alla typer av komplex bockning, exempelvis olika rörformer och bockning med så snäv radie som en gånger rörets diameter. Vi arbetar till stor del med helelektriska maskiner och utför såväl kallbockning som rullbockning/tryckbockning. Sammantaget öppnar det helt nya möjligheter för kunden.

– Att bocka rör är som att arbeta med ett levande material. Spänningar och andra förändringar av materialet kan vara svåra att förutsäga och då är det viktigt med lång erfarenhet och bästa tänkbara maskiner. Det är så vi uppnår den precision och kvalitet som vi är kända för, säger produktionschef Tony Hanemyr.

Kontakta oss för mer information eller offert